Σκέφτεστε με τι δραστηριότητες θα ασχοληθεί το παιδί σας τον χειμώνα ;

Δείτε εδώ γιατί να επιλέξετε το μπάσκετ

Καταρχάς ξεκινάμε με τις αξίες του αθλητισμού. Ο αθλητισμός έχει γενικά σωματικά και ψυχικά οφέλη για το παιδί. Η σωματική άσκηση ενδυναμώνει το μυοσκελετικό σύστημα και βοηθά στην πρόληψη και την καταπολέμηση μυοσκελετικών παθήσεων όπως η σκολίωση και μαζί με την σωστή διατροφή μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη διάπλαση του μικρού μαθητή αθλητή. Η γυμναστική ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα κρατώντας του μικρούς μπόμπιρες μακριά από κρυολογήματα και ιώσεις. Τέλος μέσα από την αθλητική ζωή το παιδί μένει μακριά από το κάπνισμα, τη βία και τα ναρκωτικά.

Γιατί να επιλέξω το μπάσκετ.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι το μπάσκετ είναι στο DNA του Έλληνα. Ποια επιτυχία να πρωτοθυμηθούμε;  το 1987  όπου η εθνική Ελλάδος κατέκτησε για πρώτη φορά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τον Γκάλη και τον Γιαννάκη να αλλάζουν τον ρου της ιστορίας. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η επιτυχία αυτή είχε αντίκρισμα καθώς χιλιάδες ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ κατασκευάστηκαν σε όλη την χώρα και δεκάδες ακόμα κλειστά. Εκατοντάδες ακαδημίες ξεπήδησαν ανά την Ελλάδα και όλοι άρχισαν να μιλούν με μπασκετικούς όρους.

 

 

Η επιτυχία επαναλήφθηκε το 2005 με την δεύτερη φορά που η Ελλάδα βγαίνει πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι Έλληνες παίχτες απογειώνονται , οι Έλληνες προπονητές επίσης και όλοι πλέον μιλούν για την ελληνική σχολή η οποία χαρακτηρίζεται από την σκληρή άμυνα και την υψηλού επιπέδου τακτική.

Γιατί είναι ένα ομαδικό άθλημα μινιατούρα της κοινωνίας μέσα από το οποίο το παιδί κάνει τα πρώτα του προς την κοινωνικοποίηση. Το παιδί πλέον παύει να παίζει μόνο του και αρχίζει να μοιράζεται και να κάνει φίλους. Στο μπάσκετ υπάρχουν κανόνες και πειθαρχία αλλά και ιεραρχία. Το μπάσκετ είναι ένα ευχάριστο άθλημα αφού το παιδί τρέχει, πηδάει, σκέφτεται, βάζει στόχους.

 

Το μπάσκετ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να αυτοδημιουργήσει το παιδί, του δημιουργεί καταστάσεις και μνήμες που θα θυμάται σε όλη του τη ζωή. Το μπάσκετ είναι ένας τρόπος ζωής που θα δημιουργήσει ένα υγιές παιδί που θα το ακολουθεί σε όλη του τη ζωή και θα το κάνει υγιή ενήλικα.

 

 

 

 


Μην περιμένετε μέχρι την έναρξη των σχολείων.  Ζητήστε πληροφορίες τώρα στους υπεύθυνους του συλλόγου, ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΩΤΗΡΗ τηλ : 6948597130, ΣΟΥΡΜΕΛΗ ΓΙΩΡΓΟ τηλ : 6978442406 και ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ ΑΡΗ τηλ : 6978522982