ΣύλλογοςΟ ΒΑΟ ιδρύθηκε το 2004 στα Βριλήσσια Αττικής, από γονείς αθλητών και όχι παράγοντες του αθλητισμού, και έχει θέσει ως πρωταρχικό του στόχο την άθληση και εκπαίδευση των παιδιών (αγοριών & κοριτσιών) στα αθλήματα που έχει επιλέξει να εμπλακεί. Αρχικά έχουμε ξεκινήσει με την Καλαθοσφαίριση (basketball).
 
Με προσήλωση στον σύγχρονο κοινωνικό ρόλο, που πρέπει να έχει ένας Αθλητικός Όμιλος, ο ΒΑΟ σχεδιάζει ένα νέο μοντέλο Αθλητικής εκπαίδευσης μέσα από Ακαδημίες και προσδοκά:
  • ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ όλες τις ηλικίες της νεολαίας του Δήμου και της ευρύτερης περιφέρειας και να τις εντάξει στην αθλητική οικογένεια. Ήδη στον σύλλογό μας έχουμε παιδιά από τα Βριλήσσια, το Χαλάνδρι, τον Γέρακα, τα Μελίσσια και την Πεντέλη.
  • ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ με τον πιο επιστημονικό και φιλικό προς τα παιδιά τρόπο το basketball και στο μέλλον άλλα αθλήματα.
  • ΝΑ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΕΙ τους αθλητές με τις διαχρονικές αξίες της συνεργασίας, της ευγενούς άμιλλας, του συναγωνισμού και της προσπάθειας για το καλύτερο.
  • ΝΑ ΨΥΧΑΓΩΓΗΣΕΙ με πρωτότυπα παιχνίδια του basketball τις μικρές ηλικίες.
  • ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ σε ετήσια βάση την ομαλή μυοσκελετική ανάπτυξη, τη φυσική κατάσταση και την βελτίωση των τεχνικών δεξιοτήτων των αθλητών.
  • ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ & ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ σε επιτυχημένα πρωταθλήματα και τουρνουά για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα των αθλητών, καθώς και αγωνιστικές συναντήσεις με άλλους συλλόγους, αθλητικούς οργανισμούς, ομάδες των δήμων και σχολεία.
  • ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ μία νέα γενιά αθλητών διακεκριμένων επιδόσεων, που θα ανταποκριθούν στους υψηλούς στόχους που έχει θέσει ο σύλλογος.
Έχοντας υπόψη μας όλα αυτά, και πάντα στο πνεύμα της συμμετοχής της οικογένειας στις εκδηλώσεις του ΒΑΟ, προσπαθούμε να προσφέρουμε και άλλες υπηρεσίες στα μέλη και τους αθλητές και τις αθλήτριες μας.